Транспортният министър Николай Събев е отстранил днес от длъжност управителя на БДЖ-Пътнически

...
Транспортният министър Николай Събев е отстранил днес от длъжност управителя на БДЖ-Пътнически
Коментари Харесай

Транспортният министър освободи шефа на БДЖ Пътнически превози

Транспортният министър Николай Събев е отстранил днес от служба управителя на БДЖ-Пътнически транспорти Любен Нанов. Това заяви самият Събев пред БНР.  Той напомни, че по време на предшественика си Христо Алексиев са били открити редица нарушавания, предадени на прокуратурата. Освен това сдружението е с плачевни финансови резултати и откакто новият министър е повдигнал въпроса, Любен Нанов самичък си е подал оставката.

Временно длъжността шеф на БДЖ-Пътнически транспорти ще извършва Константин Азов до назначение на конкурс.

" Със сигурност ще има и други кадрови смени ", сподели Събев. " Готов съм да работя с всеки, който има подготовка и експертиза да прави промени, само че и желае да прави промени ", съобщи той. Министърът се надява доникъде на идната седмица да събере екипа си. 

" В България би трябвало да се развиват всички типове транспортни системи в композиция, единствено по този начин може да имаме високотехнологична транспортна скица ", сподели още той. Още с встъпването си в служба обаче Събев разгласи като първа задача подобряването на жп превоза и повишението на скоростта на придвижване на влаковете. " БДЖ може да излезе на облага и да работи дейно. Компанията би трябвало да бъде освободена от непотребните действия, належащо да се създаде и тактика за развиването на жп превоза, който да притегля освен обществено слаби, пенсионери и учащи ", съобщи новият министър на трансторта.

По късно от Министерството на превоза прецизираха, че претекстовете за освобождението на Любен Нанов са свързани с " неприятното мениджърско ръководство, касаещо ръководенето на експлоатационната активност на сдружението ".  Констатираните нарушавания в осъществяването на ремонтните стратегии на мотрисите и вагоните способстват за утежняване на предоставяната услуга, което не е в отбрана на публичния интерес, се споделя още в известието.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР